top of page

Betta'nın yaşlı olduğu nasıl anlaşılır?


Balıkların yaşını tespit etmek güçtür. Hem akvaryumcularda hemde internette pek çok balık satılmakta. Peki bu balıkların yaşlı olup olmadığı nasıl anlaşılır.


Öncelikle balığın genel yapısına bakmak gerek. Balıklar yaşlandıkça yapısı deforme olur. Sırtında kambur oluşur. Dudaklar daha şişkin bir hal alır. Yüzgeçler uzun fakat kolay açılmaz olur.


Hareketlerine bakıldığında yaşlı balıklar gençler kadar hareketli olmazlar. Kuyruk açmaya ve kabarmaya pek istekleri olmazlar. Vakitlerinin çoğunu akvaryumda buldukları köşe bucak yerlerde geçirmek isterler. Pek ortalıkta dolaşmazlar.


Yaşlı balıklar genellikle yeme karşı gençler kadar ilgi göstermezler. Yem yerken oldukça yavaş davranır bazende iştahsız olurlar.


İnsanlar gibi balıklarda da yaşlandıkça gözlerde katarakt görülmeye başlar. Gözün üstü ince mat beyaz bir tabaka ile kapanabilir.


Yaşlı balıkların rengi gençler kadar canlı olmaz. Yaşlandıkça balığın rengi de soluklaşır. Eski parlaklığını yitirir.


Bilindiği gibi bettalar 3 ila 5 sene hayatta kalabilirler. Fakat maalesef bettaların çoğu yaşlanacak kadar çok yaşamazlar. Gerek sularımızın yıpratıcı sertliği, gerek hastalıklar, bazende bakan kişinin ihmalleri yüzünden çoğu betta ikinci yılını görmeden ölmektedir. Balığını iyi bakıp yaşlandığını gören tüm iyi betta sahiplerini tebrik ediyorum.


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page